کار، ضد ارزش رایج جامعه ما
«این حقوقی که من میگیرم، بابت کارت زدن من است، نه کار کردن»
این جمله را همه ما به دفعات زیاد از کارمندان دولت و عمومی شنیدهایم که نشان دهنده این است که کارکردن در کشور ما یک موضوع مذمت شده محسوب میشود و هر کسی که کار کند، به نحوی نادان محسوب میشود!
در مقابل آن توقع حقوق خوب، عیدی، سبد، پاداش، امکانات و … به شدیدترین شکل ممکن وجود دارد. بخش عمدهای از فضای کاری جامعه سرشار از این تفکرات نابودگر است.
این تفکر حتی در مخالفت آشکار با آموزههای دینی میباشد که صدای تبلیغ آن در جامعه ما بسیار رسا میباشد.
حالا هر چه من بگویم که کار به وجود انسان جلا میبخشد و به انسان وجود میدهد و باعث میشود که از روزمرگی فاصله بگیرد و … چقدر این گفتمانِ مخالف جو رایج جامعه میتواند اثربخشی داشته باشد؟
واقعیت این است که جامعه ما دچار حرصزدگی مادی شده است که این فرآیند سبب گردیده تا خودخواهی مضاعف و عقبافتاده در جامعه رواج یابد. این که میگویم عقب افتاده، برای این است که اگر خودخواهی و اصالت انسان به شکل متمدانه بروز کند، این خودخواهی با تلاش برای بهتر شدن جامعه اطراف و گسترش مفهوم خود از نوک دماغ به جامعه پیرامون، میتوانست منافع بیشتری را برای همگان فراهم نماید. اما محدود نمودن مفهوم سود به خود باعث میشود که با گسترش این تفکر در کلیه افراد جامعه، سود واقعی کمتری عاید همگان شود.
سلام دوستان. من میخوام یک شرکت در ایران تاسیس کنم که کارم وارد کردن یک نوع ماشین الاتی است که در صنایع ایران بتوان استفاده کرد. من خودم در ان شرکت شاغلم . میتوانید اطلاعات بیشتری بمن بدهید.
با سلام و عرض ارادت و آرزوی سلامتی
یه توضیح کوتاه در مورد من : برنامه نویس ارشد یکی از شرکت های نرم افزاری هستم در استان مازندران.
من درمورد نوشته بالا با شما موافقم و اینکه خود من در کارکردن سعی میکنم حق انصاف رو رعایت کنم و در واقع کسب روزی حلال داشته باشم که اول خدا بعد خودم از نحوه انجام کارم راضی باشیم و با وجدان و خیال راحت شب بخوابم.
اما هستند کسانی که از اینطور اخلاقا سوء استفاده می کنند.مثل شرکتی که من الان مشغول به کار هستم.همیشه دروغ،همیشه حق خوری،خودخواهی،رفتار هایی که فکر می کنند چون کارفرما هستن هرکاری میتونن بکنن و متاسفانه دولت و قانون و … پشتشون هستن و دست کارگر جماعت به هیچ جایی بند نیست.فقط میخوان سرتو شیره بمالن تا کاراشون پیش بره و هیچ توجهی به تو نمیشه.نه عیدی، نه حق مسکن ، نه خواربار ،نه پاداش ،نه سنوات و … . درآخر سال یه برگه میارن باید امضا کنی که تمام حق و حقوقتو گرفتی!!!!
شما برای اینطور افراد که متاسفانه اکثر کارفرماهای ما به این شکل هستن چه نوشته ای دارید؟من کارگر باید چه برخوردی داشته باشم؟
با تشکر – یا حق
با سلام و ارادت
به نکته خوبی اشاره فرمودید که لازم است که در یک نوشته جدا به آن بپردازم.