همینا
خیلی وقت است که میخواهم مطلبی در مورد همینا بنویسم. تا اینکه متوجه شدم که این روزها، سالروز به دنیا آمدن همینا است و این بهانهای شد برای نوشتن از موضوعی که ذهنم را قلقلک میداد برای نوشته شدن:
در بین کسب و کارهایی که این روزها به وجود میآیند و گاه در اینترنت شروع به کار میکنند، همینا دو ویژگی منحصر به فرد دارد:
-
از بین آنها که من میشناسم، به نظر میرسد همیناییها اولین گروهی باشند که نه بر اساس تواناییهای صرفا فنی، که بر اساس دانستنیهای نظری مدیریت که در دانشگاه فراگرفتهاند و البته بر اساس تواناییهای مدیریتی ذاتی خویش پای به عرصه کسب و کار در یک فضای فنی گذاشتهاند. اینکار به نظر من یک نمونه جدید از شروع است و شجاعت خاصی میخواهد. چرا که بر اساس عرف جاری، این فنیها هستند که خود را محور عالم میدانند و به خود اجازه میدهند که در مورد همه چیز از مسائل مربوط به خود گرفته تا هنر و ادبیات و سیاست و صد البته مدیریت اظهار نظر درست و یا اشتباه کنند و معمولا هم انتقاد و اظهار نظر و حتی حضور کسی را بر نمیتابند. در شرایطی که حتی بسیاری از مدیران بیسواد دولتی برای باسواد نشان دادن خود از عنوان “مهندس” استفاده میکنند، چند دانشجوی باعرضه مدیریت پیدا شدهاند و این فنیهای همیشه مغرور را به چالش کشیدهاند. این کار به یقین از آن لحاظ ارزشمند است که تکنولوژی را به عنوان یک ابزار در اختیار مدیریت تعریف میکند و شاید اثبات کند که دروس مدیریتی دانشگاه اگر با اعتماد به نفس و باور همراه باشد، میتواند از علوم مهندسی به مراتب کارآمدتر باشد و حوزههای بیشتری از یک کسب و کار را در بر گیرد.
-
ویژگی دوم که البته پر رنگتر و واضحتر است، به جنسیت مربوط است. همه میدانیم که جامعه ما یک جامعه مردگرایانه است. به اشتباه عادت شده که کارهای برتر توسط مردها انجام میشود و کارهای پایینتر توسط خانمها. شاید یکی از بزرگترین غصههای من در مورد کسب و کار ایران دختران (معصومی) هستند که با دستمزدی بسیار پایین و شرایط عدم بیمه تامین اجتماعی به کارهایی سخت مانند فروشندگی میپردازند. من یکی از ریشههای چنین وضعیتی را اعتماد به نفس پایین دختران و زنان جامعه ایران میدانم که البته پرداختن به این موضوع در حوصله این نوشته نیست.
در چنین جامعهای ، دختران همینا، با اعتماد به نفس کامل، این جامعه مردگرا را به چالش کشیدهاند و اصرار دارند که زن و مرد بودن را کنار گذاشته و به انسان بودن فکر کنند.
برای من جسارت همیناییها ستودنی است و امیدوارم که در هنجار شکنی خود روز به روز بیشتر موفق باشند و آرزو دارم که در سالروزی دیگر از همینا، شاهد گسترش فعالیت آنها به دوردستهای کشور باشیم و بار دیگر با افتخار بگویم “همینا، تولدت مبارک”
از شما بسیار ممنونم آقای آواژ…این دو نکته ای که شما فرمودید دقیقا همه جا با ما هستند و برای ما مشکل ساز شده اند! اما از ابتدا استادان خوب ما به ما گفتند که این عرصه ای که ما قرار است به آن وارد شویم نیازمند صبر و تلاش زیادیست…درسته که گاهی مشکلات کمی از انرژی ما میگیره اما قطعا ما را دلسرد نخواهد کرد و تشویق های دوستان خوبی چون شما ما را به ادامه مسیر دلگرم میکنه. ما امسال برای یک بیزینس به موفقیت رسیده جشن نگرفتیم؛ ما امسال برای یک سال تجربه ارزشمند تولد گرفتیم! براتون آرزوی موفقیت می کنم
ما به داشتن دوستان و همراهانی چون شما افتخار میکنیم. بسیار متشکرم آقای آواژ.
سلام
به دوتا نکته ی خوب اشاره کردید!
معمولا اعضای تیم همینا در مطالب وبلاگشون از مشکلاتشون گفته بودن ولی با اینکه خیلی جاها در مورد تیم همینا مطلب نوشته شده توجه شما به این نکته ها جای تحسین داره منم آرزوی موفقیت میکنم براشون،پشتکار و تلاششون حرف نداره چرا که فقط مشکلاتشون مباحث مربوط به کسب و کارشون نیست بلکه اون نکاتی رو که شما گفتید همواره بوده باهاشون …….
ممنون
دل شما هم بد جوری از آدمهای فنی پر است 😉
با کمال احترام من برعکس شما شدیداً معتقدم انسانهای فنی قدرت و صلاحیت بیشتری دارند! فقط باید کمی مسائل تئوری را به خدمت بگیرند. مشکل اینجاست که بین انسانهای فعال در وادی تئوری و انسانهای فعال در وادی عمل یک اختلاف همیشگی وجود دارد.
@امیر: خوب فنی ها باید آداب هر کاری را یاد بگیرند و به آن بپردازند.